Ervaringen met Stemvork Therapie

Er zijn zeer duidelijke ervaringen met sterke verbeteringen van de klacht of de ziekte met behulp van stemvork therapie. De ervaringen van verschillende cliënten kunt u hieronder lezen.

Menstruatiepijn

Sinds mijn jeugd had ik last van zeer heftige menstruatiepijnen. Soms was ik zelfs twee dagen volledig op bed en wist dan niet of ik zitten, liggen of kruipen moest van de pijn. Tot ik de stemvork opleiding deed en kennis maakte met de maanstemvork. Doordat ik ook veel affiniteit met edelstenen heb had ik in de buurt van mijn bed ook een prachtige carneool liggen. Ik kwam op het idee om de carneool op mijn onderbuik te leggen en daar boven op de maanstemvork te plaatsen. Al bij de eerste plaatsing voelde ik dat de energie in beweging kwam.

Na twintig minuten was de pijn volledig weg. Een maand later heb ik eveneens bij de eerste pijnscheuten de carneool en de stemvork geplaatst en al na vijf minuten was de pijn verdwenen. Sinds dien heb ik nooit meer menstruatiepijne gehad.

Noor Elffers (2003)

 

Beroerte en verlamming

Ik heb op mijn 55ste een herseninfarct gehad met als gevolg een beschadiging diep in het motorische deel. Het effect hiervan was uitval aan mijn rechterhand (licht) en rechterbeen (behoorlijk).

Noor Elffers is direct begonnen met stemvorktherapie. Eerst bijna dagelijks en nu (8 maand later) nog 1 keer per week of twee weken en binnenkort stoppen we.

Het effect, zeker in het begin goed te merken, was een activatie van de spieren. Spieren waarvan ik sommige niet zelf kon bereiken/vinden vanuit mijn hoofd. Lees, in het geheel niet kon bewegen. Regelmatig begonnen deze spieren zo’n halve dag na de behandeling te krampen. Vanuit die krampen konden mijn hersenen ze als het ware terug vinden.

Mijn infarct heeft een stukje in de ketting van het bedenken dat jij je teen wilt bewegen en daadwerkelijk ook kunnen doen beschadigd. De reguliere geneeskunde en het revalidatieteam wat mij vanuit het ziekenhuis begeleid heeft (waar ik overigens ook alle waardering voor heb) behandelt sec vanuit het hoofd naar het lichaam. In hun literatuur vind je ook de opmerking terug dat het denken aan een handeling kan helpen. En dat klopt ook.

Echter je kunt ook vanuit het lichaam signalen aan de hersenen afgeven. B.v. via de stemvorktherapie die diep in het lichaam door dringt. Het is in mijn ogen alsof je van twee kanten aanklopt en de hersenen helpt het pad terug te vinden tussen de beschadigingen door of om een nieuwe (om)weg te maken.

Zeker is dat ik mijn doel (weer bijna als vanouds te kunnen lopen) gehaald heb. Ondanks dat een aantal hulpverleners me aan gaven de lat niet te hoog te leggen. Zeker is ook dat de stemvork behandeling geholpen heeft. Ook zeker is dat door zelf veel te oefenen je het effect aanzienlijk kunt versterken.

Bob (2011)

 

Keelontsteking

Elk jaar heb ik wel één of twee keelontstekingen. Deze duren vaak lang wel tot drie of vier weken voor ik keelpijn vrij ben. Voor ik niet meer hoest kan soms wel acht weken duren. Dit keer was ik op vakantie en ik had het EHBO setje Stemvorktherapie meegenomen. Bij de eerste tekenen van keelontsteking heb ik het EHBO boekje geraadpleegt en ben ik aan de slag gegaan. Mijzelf drie keer per dag 20 minuten behandeld. Gewoon tijdens het filmkijken of tijdens het praten. Het was 1 punt wat aan beide zijden op de duim behandeld moest worden. Al na twee keer plaatsen van de stemvork voelde ik de verzachting in mijn keel. Super blij was ik toen ik na drie dagen keelpijn vrij was. Ik heb de behandeling nog zeker drie dagen volgehouden tot ik zeker wist dat het goed ging. Daarna ben ik overgegaan op de behandeling voor het hoesten. Die was lastiger omdat het ook punten op mijn rug waren. Gelukkig wilde mijn vriend die wel voor mij betrillen. Het heeft allemaal goed uitegewerkt. Wat een power die combinatie tussen de stemvorken en de acupunctuurpunten.

Anita (2016)

 

Buikpijn en krampen

Op vakantie in het buitenland kreeg ik last van mijn darmen. Waarschijnlijk door het water of het andere voedsel. Gelukkig hadden we het EHBO setje met de stemvorken bij ons en hebben we mijn buik behandeld op de daarvoor aangegeven punten rond de navel. Al na 5 minuten zakte de kramp. We behandelden twee keer 20 minuten en ik heb totaal geen last meer gehad van buikpijn of krampen.

Benjamin (2016)